Strona poświęcona właściwościom i wypiekom cynamonowym

Meksykańskie Brownie z cynamonem

SKŁADNIKI:

6 łyżek masła – odjąć 2 łyżki od 1/2 kostki
140 g czekolady (pol na pol gorzkiej I deserowej)
1 szklanka cukru
1/2 szklanki migdałów bez skórki
2 jajka
1/2 szklanki maki
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:

W rondlu rozpuścić masło i czekoladę, lekko przestudzić. W malakserze drobniutko posiekać migdały z cukrem. Dodać do masy czekoladowej, dodać jajka po jednym ciągle mieszając aż masa będzie gładka I lśniąca. Dodać mąkę, cynamon i sól i lekko wymieszać.
Wyłożyc ciasto do formy 22 x 22 cm, piec w temperaturze 180ºC przez 25-30 minut.

792f5586c73f2e881e34976fb5b261bf3262a5f2

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *